Яке у кави обличчя ?

Поговоримо про обличчя кави - крему.

Крема - пінка, що утворюється на поверхні кави і є однією із ознак якісно приготовленого напитку.
Якщо кава приготована добре, пінка буде однорідною (тобто не матиме на поверхні бульбашок), рівною за кольором (від золотисто -горіхового до коричневого; проте колір може відрізнятись в залежності від сорту кави, співвідношень арабіки та робусти, та ін.), а також в ідеалі - висота креми складатиме приблизно 2-3мм.
Вважають, що чим довше буде триматись пінка, тим краще для того,хто смакує кавою (означає що це якісний, хороший сорт кави, а також добре приготовлений напій в загальному).
P.S.  Крім візуальної перевірки пінки, її можна перевірити за допомогою цукру.
Якщо висипаний цукор на піні падає зразу...одним словом, з кавою щось не так :(
Триматись цукор має не менше 1хв.часу.
P.P.S. У фан-барі "Банка" пр.Крива Липа,7 готують лате з неймовірно стоячою :) пінкою -трималась 5хв.
Крема може відрізнятись від ідеалу, бути недоброю (напр.світлішою) якщо :

-низька t води (менше 88º)
-мала екстракція (менше 20сек.)
-низький тиск (менше 9 бар)
Тому, добре приглядайтесь, принюхуйтесь, адже життя надто коротке, щоб пити погану каву ! :)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Закарпатський кавіль

Я, він, і кава